Om Mig

Musik har alltid varit en stor passion och en underbar flykt från verkligheten. Redan före tioårsåldern brukade jag och en barndomsvän byta ut ord i Eminemlåtar och leka med tanken att det var våra egna. Det, blandat med en massa klinkande på en leksakssynt för barn och sedan även gitarrspelande är vad som tagit mig framåt på den väg jag befinner mig idag.

När jag under min högstadietid upptäckte den skånska undergroundhiphopen drog allt igång. Länge hade jag drömt om att sjunga men inte lyckats i mina försök. Nu fanns där dock en annan stil som jag efter flera års träning började bemästra.. Men ingenting kommer gratis här i livet. För att ha råd med musikutrustning fick jag tidigt börja jobba och köra reklam på helger och kvällar.

Efter sex års hårt jobbande på musiken kom slutligen ett uppehåll. Ett uppehåll som skulle vara två år. Två år utan aktivt låtskrivande och inspelande. När jag väl stötte ihop med en gammal vän, som faktiskt var den som hjälpte mig med mina första låtar, och vi började prata om det gemensamma intresset var bollen åter i rullning. Nu, ett och ett halvt år senare har fyra singlar släppts och alla är producerade, inspelade och mixade av housegruppen Redma.

I en värld där allting kretsar runt statusprylar, pengar och ytlighet måste man ibland stanna upp och tänka om. Tänka om och komma ihåg vad som betyder och vad som definierar vem man är och vad man gör. Därför kommer jag hålla på så länge jag tycker det tar fram det bästa i mig och så länge ni fortsätter att lyssna!

Foto: Emma Brännman